Paddocks Precinct

A natural space in a city location

November 2015

Location

Pitt St & Macquarie St, Parramatta NSW

Client

Parramatta Parkland Trust

Partners

Berliner Seilfabrik

Supply Partner

Kaiser and Kuhne

Supply Partner

Atlantics

Supply Partner

Playworld Systems

Supply Partner

McGreggor Coxall

Landscape Architect

Parramatta Parkland Trust

Developer

Co-ordinated Landscapes

Landscape Contractor

Team

Victoria Peet

National Sales Manager

Gabrielle Canavan

Design Consultant

Six large play rings intersected by the deck and a mature eucalyptus tree provide multiple play opportunities.

Located in historic Parramatta Park, Paddocks Precinct was opened in 2015 as a reprieve from the sprawling city around it, with a design that is reverent to the expansive natural landscape upon which it is set. To emphasise the importance of the natural space, the park is centred around a beautiful, mature eucalyptus tree that is part of a walkway designed to direct traffic through the park.

The design includes various areas of play, broken into six large 'play rings' that can be reached by the timber walkway. Inside the rings, children have access to water pumps and play, structures, free space, a carrousel and woodland discovery. The park is designed to integrate seamlessly with its environment, its neutral palette ensuring it complements rather than contrasts with the natural space around it. 

Play your own way

We work with our clients to develop custom designs that meet their individual needs.